fbpx

Floaten, even ontsnappen aan de hectiek van de stad

We hebben het eigenlijk altijd druk. We rennen van hot naar her, we moeten van alles en we nemen meestal te weinig tijd om te ontspannen en tot rust te komen. Op de manier waarop wij leven, is dat ook bijna onmogelijk. Waar we ook komen, er zijn altijd prikkels van buitenaf. Denk bijvoorbeeld alleen al aan alle geluiden om ons heen, het is nooit helemaal stil. Daarnaast wordt ook altijd iets van ons verwacht, waardoor we een gevoel van ‘moeten’ min of meer structureel in ons lijf hebben zitten. Zelfs als we toch een momentje voor onszelf nemen gaan deze prikkels nooit helemaal weg, zeker niet in een stadse omgeving als Amsterdam. Heb je het gevoel dat je even een uurtje moet bijkomen? Ga dan floaten! Wij leggen je hier precies uit wat floaten is en waarom het misschien wel iets voor jou is.

Een moment helemaal alleen

Het is voor ons lichaam heel belangrijk om af en toe volledig te ontspannen en helemaal tot rust te komen; om nieuwe energie op te doen en dus weer even helemaal op te laden. Eigenlijk zou je jezelf eens per week of per twee weken een uur helemaal moeten kunnen afsluiten van de wereld om je heen. Gelukkig kan dat en de manier om dat te doen is door te floaten. Floaten is gewichtsloos drijven, zonder prikkels van buitenaf in een bad met magnesiumzout. Het is vergelijkbaar met het drijven in de Dode Zee, alleen dan in je eentje in een eigen floatroom. In een floatroom van Floatspa drijf je in water dat de temperatuur heeft van je eigen lichaam. Hierdoor voel je het contact met het water niet en krijg je het gevoel dat je zweeft, een gevoel van totale ontspanning dus.

De voordelen van floaten

Volgens onderzoek blijkt dat de mens zich eerst volledig moet ontspannen alvorens het mogelijk is om een stressreactie te doorbreken. Floaten maakt dit volledig ontspannen mogelijk. Het is gebleken dat het twee keer zo effectief is als yoga en het helpt zelfs bij het verminderen van pijnklachten, bijvoorbeeld als je last hebt van migraine of reuma.

Eigenlijk zou iedereen regelmatig zo’n momentje voor zichzelf moeten nemen en ontsnappen aan de hectiek van alledag. Even bijtanken om de dag en de week weer aan te kunnen. Probeer het eens uit en kijk of floaten voor jou dé manier van ontspanning is die je nodig hebt.

Ook behoefte om je helemaal af te sluiten van de drukke stad? Maak een afspraak bij Floatspa in Amsterdam en drijf lekker weg.

Call Now ButtonReserveer nu